10 речей про борги і кредити, які потрібно знати кожному.

Від M2UЛют15,2024
кредити, 10 вещей о долгах и кредитах , которые нужно знать каждому, 10 things about debts and loans that everyone needs to know

10 речей про борги і кредити, які потрібно знати кожному, якщо не хочете потрапити в боргову яму і опинитися на узбіччі цього життя. Урок з управління своїми боргами і кредитами.

1. Деякі борги хороші. Позичити гроші на будинок, або навчання – це гарна ідея. Головне не переборщити і бути впевненим, що Ви зможете погашати його кожного разу в строк. Також слід пошукати самі вигідні відсотки.

2. Є погані борги. Не користуйтеся кредитною карткою для речей швидкого споживання, на зразок харчування, або відпустки, якщо Ви не зможете повністю погасити кредит протягом місяця, максимум двох. Не існує більш швидкого шляху загрузнути в боргах. Замість цього, відкладайте щомісяця невелику суму грошей і тоді Ви зможете дозволяти собі іноді зайві, спонтанні витрати. Якщо все ж таки, грошей не вистачає, а хочеться дуже щось купити – краще почекати і накопичити необхідну суму, таким чином, Ви заощадите на відсотках.

3. Управляйте своїми витратами. Безліч людей витрачає сотні доларів на вітер. Почніть записувати свою кожну витрату, заберіть непотрібні витрати і таким чином швидше розраховуйтесь з боргами.

4. Спочатку виплатіть борги з найвищим відсотком. Шлях до виходу з боргів полягає в тому, щоб спочатку виплачувати кредити і борги з найвищою процентною ставкою, а що залишиться – направити на погашення решти боргів та кредитів. Як тільки кредит / борг з найвищим відсотком буде погашений – переходьте до кредиту з наступною за величиною ставкою.

5. Не потрапте в пастку мінімуму. Якщо Ви щомісячно вносите мінімальний платіж за допомогою кредитної картки, фактично, Ви зовсім не погашаєте свій кредит, а лише сплачуєте відсотки за використання кредитки. Будуть потрібні роки, щоб з таким успіхом погасити кредит і врешті-решт Ви заплатите значно більше, ніж початкова сума кредиту.

6. Дивіться уважно, де брати гроші. Можливо, взяти кредит і поставити свій будинок під заставу – дуже зручно, але це не завжди безпечно. Зрештою, Ви можете втратити й свій будинок.

7. Будьте готові до несподіваних речей. Зробіть Резервний фонд, в якому постійно буде знаходитися сума, що дорівнює від 3 до 6 місяців Вашого прожиткового мінімуму. Якщо у Вас немає грошей на непередбачені випадки, тоді зламана піч, або пошкоджений автомобіль можуть серйозно вдарити по Ваших фінансах.

8. Не поспішайте виплачувати кредит на будинок. Не спрямовуйте всю готівку на виплату іпотечного кредиту, якщо у Вас є й інші борги, або кредити. Іпотечний кредит має звичайно невисокий відсоток (якщо ж відсоток по Вашому кредиту занадто великий, подумайте про рефінансування).

9. Як тільки Вам знадобилася допомога – отримуйте її. Якщо у Вас боргів більше, ніж Ви можете впоратися, отримаєте допомогу до того, як вони закинуть Вас на узбіччя життя. Існує безліч фінансових агентств з гарною репутацією, які зможуть допомогти Вам в кращому управління особистими фінансами. Але, не потрібно забувати, що в той же час є і багато подібних організацій з далеко не найкращою репутацією.

10. Кредитні карти наступають. У країнах СНД кредитні карти набирають все більше популярності, а поінформованість громадян перебуває на гранично низькому рівні. Не забувайте частіше відвідувати інформаційні ресурси з управління особистими фінансами.

By M2U

Related Post