Про шахрайство в інтернеті

Від M2UЛют15,2024
про шахрайство в інтернеті

Про шахрайство в інтернеті. Ми поставили питання, а як, власне, борються з лохотронщиками органи юстиції США? Ми вирішили обрати США, а не європейські країни саме тому, що на наш погляд, саме там найбільше досягли успіху у боротьбі з інтернет шахраями.

Отже, вдалося з’ясувати, що з лютого 1999 р., Міністерство юстиції США заснувало Internet Fraud Initiative (Програму боротьби з шахрайством в Інтернеті), федеральний уряд ще більш активно поєднав кримінальне переслідування з координованим аналізом і розслідуванням в рамках глобальної боротьби з шахрайством в Інтернет.

За час своєї роботи Міністерство юстиції порушило низку кримінальних справ по всій країні проти окремих осіб та груп, які займаються різним шахрайством в Інтернеті.

Нижче наведено кілька прикладів федеральних кримінальних справ, порушених у зв’язку із шахрайством в Інтернеті. Всі справи ставляться до США, на жаль, подібної статистики з інших країн виявити не вдалося:

Схеми проведення аукціонів та роздрібної торгівлі в режимі онлайн

Оксфорд, Міссісіпі. 27 серпня 1998 р. жінка була засуджена в Північному окрузі штату Міссісіпі до 15 місяців тюремного ув’язнення та відшкодування збитків у розмірі 9432 долари за звинуваченням у шахрайстві. Шахрайство полягало в тому, що вона використовувала веб-сторінки та інтерактивні сайти в Інтернеті для несумлінної реклами різних комп’ютерних апаратних засобів, програмного забезпечення та аксесуарів.
Філадельфія. 2 березня 2000 р. трьом чоловікам було пред’явлено кримінальне звинувачення у Східному окрузі штату Пенсільванія у зв’язку з їхньою передбачуваною участю в недобросовісній пропозиції Beanie Babies® по Інтернету, після чого замовлення не виконували або надсилали крадені Beanie Babies®, які були набагато гіршої якості. замовлені вироби.
Сан-Дієго. 6 березня 2000 р. у Південному окрузі штату Каліфорнія чоловік визнав себе винним у шахрайстві з використанням пошти та телеграфу для продажу Інтернетом Beanie Babies®, які він не доставляв покупцям.
Санта-Ана, Каліфорнія. 1 листопада 1999 року в Центральному окрузі штату Каліфорнія чоловік був засуджений до 14 місяців тюремного ув’язнення та відшкодування збитків у розмірі 36 000 доларів США за проведення шахрайського аукціону в Інтернеті, де споживачам недобросовісно пропонувалися цифрові камери та лептопкомп.
Сіетл. 6 серпня 1999 року в Західному окрузі штату Вашингтон чоловік визнав себе винним у шахрайстві, пов’язаному з розміщенням на різних веб-сайтах несумлінної реклами комп’ютерних систем, за які він приймав платежі, але товар не доставляв.
Вест Палм-Біч, Флорида. 12 лютого 1999 р. у Південному Окрузі штату Флорида за звинуваченням у шахрайстві чоловік був засуджений до шести місяців домашнього арешту та відшкодування збитків у розмірі понад 22 000 доларів США за шахрайство, пов’язане з недобросовісною пропозицією на Інтернет-аукціоні компонентів, які він не мав у наявності та не отримував.

Ділові можливості в Інтернеті

Лос Анджелес. У листопаді 1999 р. у Центральному окрузі штату Каліфорнія чотирьом людям було пред’явлено кримінальне звинувачення у проведенні шахрайських операцій, в рамках яких вони розіслали близько 50 мільйонів електронних повідомлень, що містили несумлінну рекламу можливостей надомної роботи, але не запропонували нічого конкретного своїм жертвам, які внесли передоплату в розмірі 35 доларів.
Онлайнові інвестиційні схеми Схеми “pump-and-dump”, схеми продажу без покриття, піраміди та інші схеми інвестиційного шахрайства стали предметом федерального переслідування по всій країні.

Олександрія, Вірджинія. У вересні 1997 р. у Східному окрузі штату Вірджинія чоловік був засуджений до року тюремного ув’язнення та штрафу у 20 000 доларів США за звинуваченням у злочинній змові, пов’язаній із наполегливою пропозицією акцій, задіяних у схемі “pump-and-dump”.
Бруклін, Нью-Йорк. У серпні 1999 р. у Східному окрузі Нью-Йорка чотирьох людей було звинувачено за обвинувальним актом у шахрайстві, пов’язаному з цінними паперами. Як стверджувалося, вони здійснювали недобросовісну рекламу восьми видів акцій на фальшивому Інтернет-сайті та в інформаційних бюлетенях, що розсилаються електронною поштою.
Шарлотта, Північна Кароліна. У 1999 році в Західному окрузі штату Північна Кароліна двоє людей визнали себе винними в шахрайстві з цінними паперами, що полягав у пропозиції акцій неіснуючого інвестиційного банку, який пропонував «гарантований» 20-відсотковий дохід за ощадними вкладами.
Клівленд. 22 березня 2000 року в Північному окрузі штату Огайо чотири особи були звинувачені за обвинувальним актом, що включав, поряд з іншим, звинувачення в змові та шахрайстві за допомогою пошти та телеграфу. Відповідачі, як стверджується, розробили та здійснили схему обману «інвесторів» за принципом піраміди. Компанія, з якою були пов’язані відповідачі, як стверджується, зібрала понад 26 мільйонів доларів грошей «інвесторів», не продаючи жодних продуктів та послуг, та виплачувала гроші початковим інвесторам за рахунок надходжень від наступних інвесторів.
Лос Анджелес. 4 січня 2000 р. у Центральному окрузі штату Каліфорнія двох людей було звинувачено за обвинувальним актом у шахрайстві з цінними паперами за схемою NEI Webworld, описаною вище. Крім того, 30 серпня 1999 р. особа, яка здійснювала махінації з PairGain Technologies, згадані вище, була засуджена в Центральному окрузі штату Каліфорнія до п’яти місяців домашнього арешту та відшкодування збитків у 93 000 доларів США.
Нью Йорк. 9 серпня 1999 р. у Південному окрузі Нью-Йорка чоловікові було пред’явлено кримінальне звинувачення у шахрайстві. Чоловік, як стверджується, здійснював махінації щодо незаконного збільшення ціни акції компанії, що займалася роздрібною торгівлею автомобілями, за допомогою різних хибних тверджень про те, що інша компанія (розташована в тому ж офісі, що й автодилер) розробила ліки від ВІЛ-інфекції та СНІДу.

Схеми з використанням кредитних карток

Форт Лодердейл. У листопаді 1997 р. у Південному окрузі Флориди колишнього студента було засуджено за звинуваченням у шахрайстві по телеграфу до чотирьох місяців домашнього арешту за махінації, пов’язані з отриманням ним імен багатьох студентів місцевого університету та обманним використанням 174 кредитних карток в Інтернеті. Завдяки оперативній роботі Служби поштової інспекції жодної шкоди завдано не було.
Вілмінгтон, Делавер. У 2000 р. в окрузі Делавер троє осіб були звинувачені за обвинувальним актом у змові, банківському шахрайстві, крадіжці особистих даних, крадіжці даних із соціального забезпечення та шахрайстві, пов’язаному з використанням телеграфу, за передбачуваною участю в описаній вище схемі шахрайського використання номерів соціального забезпечення .

Інші види шахрайства в Інтернеті

Лос Анджелес. 7 лютого 2000 р. чоловік був засуджений до 87 місяців ув’язнення за участь у махінаціях з надання допомоги в імміграції іноземцям, які бажають стати резидентами або громадянами Сполучених Штатів. Використовуючи для реклами своїх послуг веб-сайти, оголошення в газетах, рекрутерів та рекомендації знайомих, шахраї стягували понад 10 000 доларів США з клієнта та обіцяли, що останній отримає певні імміграційні документи. У деяких випадках шахраї надавали клієнтам підроблені або недостовірні імміграційні документи, в інших випадках не видавали жодних документів і звинувачували уряд та юридичну систему у затягуванні термінів надання обіцяних документів.
Лос Анджелес. У листопаді 1999 р. у Центральному окрузі штату Каліфорнія чотирьом громадянам було пред’явлено кримінальне звинувачення у здійсненні махінацій із «роботою вдома», як описано вище.
Якщо говорити про інші країни, то інтернет лохотронщиків найчастіше шукають та карають, коли є реальна заява від кинутих на гроші лохів.

P.S. Метою цієї статті було показати людям, що офіційні органи юстиції борються з інтернет лохотронщиками та карають їх. Також сподіваємося, що лохотронщики, які прочитали цю статтю, замисляться, а чи варто займатися обманом і “сидіти на валізах”, чекаючи на приїзд людей у масках.

 

By M2U

Related Post